V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja ponovno organizirajo bralno tekmovanje Berimo z Rovko Črkolovko, namenjeno vsem petošolcem in šestošolcem, saj je ravno pri tej starosti zelo velik upad zanimanja za branje in posledično tudi opravljanja bralne značke.
Z bralnim tekmovanjem bomo spodbujali branje in opravljanje bralne značke tudi z zunanjo motivacijo, kot je nagrada. Bistvo tekmovanja ni bitka posameznikov, temveč tekmovanje med razredi.

Edini pogoj je, da vsak posameznik v času tekmovanja prebere vsaj eno knjigo. Da lahko razred tekmuje, mora biti prijavljenih vsaj 70% učencev iz posameznega razreda. 

Bralno tekmovanje se začne  20. 11. 2023. Prijave k tekmovanju pa so možne vse do 4. 12. 2023.

Za prijavo v šolskem letu 2023/2024 prosimo, da izpolnete:
 spletni obrazec za prijavo k bralnemu tekmovanju, ki je dostopen na www.bralnotekmovanje.si
 potrebovali boste tudi številko članske izkaznice vašega otroka:
– z vpisom otrok pridobi brezplačno članstvo v naši knjižnici
– vpis v knjižnico lahko opravite na daljavo preko spletnega vpisa na tej povezavi https://plus.cobiss.net/cobiss/si/sl/rsu/sikkp/form
o ali se osebno zglasite na Oddelku za mlade bralce. Potrebovali boste otrokov in vaš osebni dokument. Vaš otrok bo tako prejel člansko izkaznico in uporabniško ime ter geslo, ki ga bo potreboval za sodelovanje pri bralnem tekmovanju.

Za kakršnokoli vprašanje ali pomoč pri prijavi lahko pišete knjižničarki na mail knjiznica@os-dekani.si ali pokličete na 662 12 52.

Vse že prijavljene učence vabim v knjižnico na izposojo knjig za bralno tekmovanje.

Knjižničarka Debora